Ingyenes szállítás? Velünk lehetséges. Vásárolj legalább 25.000 Ft értékben és a szállítási költséget mi álljuk. Az ajánlat 20 kg tömegig érvényes.

Blog

Mit illik tudni az SMR hengerről?

Fittfaktor webshop
Fittfaktor webshop
2023.02.17 11:01
Mit illik tudni az SMR hengerről?

Előfordulhat, hogy az SMR hengerrel végezhető gyakorlatok még hiányoznak az edzés tervedből?

Ha ez így van, mindenképp olvasd el cikkünket melyben szeretnénk tudtodra adni miért is lenne érdemes neked is hengerezned.

Mire is szokták használni?
Edzés közben az izmokban létrejött különböző feszültségpontok (trigger pontok) lazítására, az izomcsomók oldására. Regenerálja az izmokat és javítja a vérkeringést, minimális erőkifejtéssel elősegíti a rugalmasságot és jó közérzetet.
Ha bemelegítéshez használod a hengert, akkor javíthatod tested vérellátását, csökkentheted az izmaid merevségét, ezzel csökkentve a sérülésveszélyt.
Edzés után egyik legjobb eszköz az izmok regenerációjának felgyorsítására és lazítására.
sdfsf
A hengerek csoportosítása:
3 szempont szerint csoportosítjuk őket:
- méret
- felszín
- keménység

 fsdfs

A szükséges méret a megcélozni kívánt izomcsoporttól függ. A hosszabb, vastagabb görgő ideális a lábakhoz, míg a keskenyebb, rövidebb például a vállakhoz. A kisebb izmok, például a váll vagy a nyak esetében érdemes lehet egy kisebbet, mind a hosszát, mind az átmérőjét, amivel könnyebben kezelhető.

Felszín szerinti kiválasztásnál tartsuk szem előtt, hogy az izmainkat mennyire mély rétegben szeretnénk masszírozni. Az erősebben bordázott felszínű, keményebb hengerek a mélyebb szövetekre is hatással vannak, míg a simább felületűek csak a felsőbb rétegeket érintik. Léteznek olyan hengerek is, melyeknél a kétféle felület ötvözve van, ilyen például az SMR henger kombinált felülettel. A különböző minták által sokféle nyomási inger éri az izmokat.

Keménység szerint kemény, közepes és puha kategóriákba sorolhatjuk őket.  A  puha eszközön nem lehet elegendő nyomást kifejteni hogy mélyebb rétegeket is elérjünk, a  kemény eszköz használata pedig fájdalmas is lehet. A puha és közepes hengereket ezért inkább kezdők számára javasoljuk, a  kemény hengereket pl. a Tüskés SMR hengert  inkább sportolóknak ajánlott akiknek fontos a gyors felépülés edzés vagy verseny után.

 

Akár naponta is érdemes használnom az SMR hengeremet?

Igen, ajánlott a mindennapos használata. Abban az esetben is jól jöhet, ha mondjuk egyike vagy  azoknak a millióknak, akik nap mint nap a számítógép előtt üldögélnek, a hengerezés segíthet csökkenteni az  ülés  testedre gyakorolt ​​negatív hatásait. Valamint stressz oldásra is alkalmas, hiszen a nyaki és a hátulsó izmok ellazítása vezet a feszültség megszüntetéséhez, így a relaxált állapot eléréséhez.
fsfsf
Vajon én is elkezdhetem?
Az SMR-henger használata mindenki számára ajánlott, függetlenül attól, hogy aktívan sportol-e. Fontos hogy a legnagyobb hangsúlyt a helyes technika elsajátítására fektessük, ugyanis gyenge, helytelen formával árthatunk izmainknak, ízületeinknek, testtartásunknak, akár visszafordíthatlan károkat is okozhatunk bennük.

 

Mennyi ideig tartson 1 átlagos használat?
A henger használatakor tartsa a nyomást az érzékeny területeken legalább 20-30 másodpercig, vagy amíg úgy érzi, hogy a feszültség csökken és az izom ellazulni kezd. Ha ez megtörténik, akkor továbbléphet a következő izomcsoportra. A különösen érzékeny területeken előfordulhat, hogy csökkentenie kell a henger által kifejtett nyomást, és hosszabb ideig –  akár 90 másodpercig – meg kell tartania ezeken a pontokon.

 

Milyen esetekben kerülendő a használata?

  • Súlyos csontritkulásnál
  • Kezeletlen magas vérnyomás esetén
  • Vérhigítók szedésénél, komolyabb visszérprobléma esetén
  • Cukorbetegségben
  • Pocakosság alatt