Ingyenes szállítás? Velünk lehetséges. Vásárolj legalább 25.000 Ft értékben és a szállítási költséget mi álljuk. Az ajánlat 20 kg tömegig érvényes.

Blog

Aerial Hammock az antigravitációs jóga

Fittfaktor webshop
Fittfaktor webshop
2022.09.26 22:00
Aerial Hammock az antigravitációs jóga

Az Aerial jóga eszközös jóga, melyben az úgynevezett hammock segítségével végez gyakorlatokat a jógázó.

Tulajdonképpen a jóga gyakorlást mélyíti el a gravitáció és a felfüggesztés általi kihívások segítségével.

A legtöbb gyakorlat a levegőben történik hammock segítségével, mely tehermentesíti a gerincet és olyan fordított testhelyzeteket is pontosan végre tudsz hajtani hosszan kitartva, amit más mozgásformával nem sikerülne. 
Egy Hammock jóga óra mindig tartalmaz bemelegítést, erősítést, nyújtást, majd relaxációval köszönjük meg testünk, lelkünk munkáját. A jógának ez a típusa hamar kedvessé válhat a számunkra, ugyanis már egy-egy alkalom is olyan sikerélményhez vezet a hammock segítségével, amelyek megtapasztalásához jóval gyakorlottabbnak kell lennünk egy standard jógaóra során. Míg korábban nem bírtuk felemelni a kezünket, lábunkat egy-egy ászanában vagy folyamatosan kibillentünk az egyensúlyunkból, itt most támaszkodhatunk, kapaszkodhatunk, ráfekhetünk, belelóghatunk a pillanatba anélkül, hogy orra esnénk.
Jótékony hatások / Fizikai hatások:
Kellemesen átmozgatja, nyújtja a testrészeket, ellazítja, megnyitja a csípőt, energetizálja az egész testet.
Fokozza a vérkeringést, beindulnak tőle az energiaáramok, kiegyensúlyozza a vérnyomást, javítja a kondíciót, ezáltal jobb lesz a közérzet elmúlnak a panaszok.
A pozitív fizikai változásokon túl megtanít figyelni tested rezdüléseire, így tudatosabban éled át: javítod, és elmélyíted.
Már az első órán megtapasztalhatod az inverz helyzetek megannyi jótékony hatásait: egyszerre fejleszti mentális és fizikai képességeinket.
A különböző jóga szakkönyvek kivétel nélkül hangsúlyozzák a fordított pózok pozitív élettani hatásait.
A hammocknak vagyis a test felfüggesztésnek köszönhetően csökken a vázizomzatra, csontokra, ízületekre ható terhelés. Távolítja a csigolyákat, nyújtja a gerincet.
Terhelés mentesen végezhetünk izommunkát egy-egy test-rész esetében, különösképpen fontos, hogy gerinc problémával rendelkező vendégek is kipróbálhatják, mivel a tehermentesítés és a felfüggesztés nyújtotta biztonság megfelelő stabilitást ad.
A megfordítás tehermentesíti a szívet is, valamint a fejbe áramló vér is jótékony hatást kelt. A gravitáció hatására több oxigént és vért juttat a fejbe, és javítja az agyfunkciót, koncentrációt, memóriát és a feldolgozóképességet.
Erősíti az immunrendszert és megelőzi a betegségeket: Az egészség megőrzésében kulcsszerepe van a nyirokrendszernek.
Amint a nyirok végig áramlik a testünkben, összeszedi a méreganyagokat és a baktériumokat, amelyek a nyirokcsomókban semmisítődnek meg.
Mivel a nyirok az izomfeszítésnek és a gravitációnak köszönhetően mozog, a fordított pózok megkönnyítik a nyirok áramlását a légzőrendszer felé, melyen keresztül sok kórokozó hatol be a testünkbe.
Amint megszokjuk, az inverz pózok megtanítanak, hogy mindig meg lehet közelíteni más szemszögből is egy helyzetet, személyt vagy problémát.
A keringési rendszerrel szoros együttműködésben látja el a sejteket friss oxigénnel és szállítja el az ott termelődő széndioxidot.
A légzés akaratunktól független és folyamatos, viszont tudatosan szabályozható. Fordított testhelyzetekben lassul és mélyül a légzésünk.
Mély kilégzésre kényszerülünk, amely segíti a nagyobb mennyiségű szén-dioxidot, méreganyagot és baktériumot eltávolítani a tüdőből.
Lélegezd ki a benned lévő „rosszat”. Hatására a tüdő sokkal ellenállóbbá válik, ajánlott asztma és szénanátha kezelésére is.
A hasüregben elhelyezkedő szervekről elmondhatjuk, hogy a megváltozott felfüggesztés-, és a vénás vér megnövekedett áramlása által fokozódik a szervek munkája.
A székrekedés és aranyér problémákra is kedvező hatással vannak, mivel a belek mozgása szabadabbá, az érfalak pedig ruganyosabbá válnak.
Az új testhelyzetekből fakadó ingerek mély érzelmeket is megindíthatnak bennünk, amelyeket ott és akkor talán nem is értünk. A már említett testi perspektívaváltásban megtapasztalt élmények életünk egyéb területein is inspirálhatnak bennünket. 
Hammock webáruházunkban is vásárolható:
https://www.afittfaktor.hu/Aerial-Hammock-legi-joga-fuggoagy-Salta-Turkizkek